Fler vill köpa bil på nätet

Många är vi som funderar på att köpa en ny bil och faktum är att det blir allt vanligare att köpa sin bil på nätet. Oavsett om man köper en ny eller begagnad bil, finns en del saker man bör ha i åtanke. Ska man köpa begagnat ligger mycket av ansvaret på en själv.

1644209-car-search

Fler kan tänka sig köpa på nätet

Hos den yngre generationen, folk födda mellan 1980 och 2000, kan 50 procent tänka sig att köpa en bil på nätet. Detta kan man läsa i Göteborgs-Posten. I resterande åldersgrupper är det 44 procent som skulle kunna tänka sig detta. Rapporten som fått fram dessa resultat visar dessutom att fler än 80 procent i alla åldersgrupper är villiga att låta biltillverkaren och återförsäljaren ta del av bilens data online, om detta skapar fördelar och förenklar för konsumenten. 55 procent av de tillfrågade anser dock att återförsäljaren fortfarande är den viktigaste informationskällan.

Att tänka på vid köp av begagnad bil

De nya generationerna kommer alltså mycket troligt att köpa sin bil på nätet. Oavsett vilket märke man är ute efter, om man är ute efter att köpa en bmw eller hitta en volvo billigt, finns resurser för detta på internet. Vill man få mer information om ett bra företag på nätet som säljer bilar, kan man besöka deras facebooksida. När man står i valet och kvalet att köpa en ny bil finns en del saker man bör tänka på, speciellt om bilen man köper är begagnad. Bland annat bör man kontrollera att bilen inte är ett stöldgods. Om den visar sig vara stulen kan man förlora både bilen och de pengar man lagt ut. Man bör även kontrollera om bilen har några obetalda avbetalningar, för då får bilen inte säljas. Köper man bilen privat så har man ingen ångersrätt automatiskt, utan den måste i så fall skrivas in i ett köpekontrakt. Det är även viktigt att man kollar upp om bilen är besiktad och om den är försäkrad när man provkör den. Läs mer.