Förnya din gamla bil

Har man haft sin bil ett bra tag och känner att de kan vara dags att byta ut den bör man tänka en gång till. Det finns faktiskt mycket man kan göra för att förbättra sin nuvarande bil.

330896-ferrari-308

I Sydsvenskan kan man läsa om att världens hittills dyraste bil på auktion har sålts. Bilen var en Ferrari GTO och gick för 260 miljoner kronor. Ferrarin är en gammal racingbil som bara finns i 39 upplagor. Bilen har en hajpad design och en riktigt brutal V-12-motor.

”I mångas ögon är den gamla racingvagnen Ferrari 250 GTO som tillverkades mellan 1962 och 64 världens vackraste bil.”

De flesta har dock inte riktigt plånboken för att köpa en sådan här bil, och många har inte heller råd att köpa en ny bil överhuvudtaget. Då finns en del saker man kan göra med sin nuvarande bil för att få den lite mer som en riktig sportbil. Bland annat kan man köpa chiptrim till bilen och på så sätt trimma sin bil med bara ett knapptryck. Man kan även lacka om bilen om den börjar se lite trött ut på utsidan. När man ska lacka bilen är det bra att satsa på en med pärleffekt eller metallic, skriver man på Svenska Dagbladet. Vill man slippa lacka om bilen snart igen kan ett tips vara att undvika modefärger och extrema kulörer. Exempelvis var saffransmetallic väldigt populärt för några år sedan, men är helt ute nu.

Vad gäller bilens insida finns en hel del saker man kan köpa till och förbättra. Till exempel kan man byta ut bilens klädsel och sätta dit komfortstolar eller sportstolar. Ska man renovera hela klädsel till originalskick kan man behöva byta ut själva metallstommen till sätet, kan man läsa i Trelleborgs allehanda.