Körkort innan bilköp

Innan man kan börja gå i tankarna om att köpa en ny Toyota, måste man skaffa ett körkort. Körkortet är visserligen dyrt men det kan vara en riktig investering, speciellt för dem utan ett jobb. Ska man ta sitt körkort via en körskola gäller det att verkligen kolla upp de olika skolorna och hitta det bästa alternativet.

3396250-ovningskor

Att skaffa sig ett körkort kan för den som är arbetslös vara en riktigt bra investering. Enligt beräkningar som Svd redovisar är det nämligen så att det lönar sig på 29 dagar att ta körkort för den som tidigare inte haft en inkomst men som får ett jobb efter att ha tagit körkortet. Hela sex av tio ungdomar som är inskrivna på Arbetsförmedlingen saknar körkort och för dessa kan alltså körkortet vara en riktig investering. I dagens läge ser det dessutom ut så att ett körkort kan öka möjligheterna att få ett jobb och även högre lön.

Många går via körskola

Körkortet leder alltså inte bara till en stor frihet, utan det kan även vara en utav anledningarna till att man får ett välbetalt jobb. Även om det för många är dyrt kan det ses som en bra investering. Väljer man att ta körkort på egen hand gäller det att man har en handledare som verkligen har bra koll och tid att övningsköra ofta. Många känner dock att de inte har en sådan handledare och vänder sig därför till en trafikskola när det ska skaffa körkort. Körskolan har dessutom oftast mycket bättre koll än vad en privatperson har och det går ofta snabbare och lättare att ta körkortet via en trafikskola. Det finns många bra trafikskolor runt om i landet och i Stockholm finns exempelvis http://www.s-k-a.se/ som har fått fina recensioner från tidigare övningsförare.

3849678-bilskola-1

Få koll på skolan

Väljer man att ta sitt körkort via en trafikskola gäller det att skolan verkligen är bra och exempelvis kan man gå på recensioner och rekommendationer från de som redan tagit körkort via körskolan. Läs mer. Det gäller även att man har koll på skolan statistik och hur allt är upplagt. Det får man lättast genom att fråga körskolan ett antal frågor innan man skriver upp sig hos dem:

  • Finns möjligheter att komma dit och göra tester och plugga när man vill? Hur ser öppettiderna ut?
  • Hur många klarade uppkörningar har körskolan?
  • Hur många körlärare finns och hur många av eleverna körde upp förra året? Har körskolan haft 30 eller fler uppkörningar per lärare?

Alla körskolor ska kunna svara på dessa frågor och trots att det råder en viss sekretess i branschen får man i alla fall en hyfsad koll på körskolan genom svaren på dessa frågor. Innan man väljer en körskola bör man även jämföra priserna mellan olika aktörer. Det kan nämligen råda en stor prisskillnad mellan de olika övningskörningspaketen på skolorna och på samma ort kan det finnas körskolor med väldigt varierande priser, skriver GP.